Kort instruktion till maskiner och redskap i gymmet

Beskrivningen är gjort från vänster till höger med start i hörnet längst in till vänster (förbi omklädningsrummens dörrar). Alla maskiner utom roddmaskinen har en märkning av stopp (sträv rund till vänster) och start (slät rund till höger).

 

Adjutsable pulley (DAP) – med multifunktioner

Två viktskenor regleras i steg om 10 kg, max 200 kg. Ett flertal handtag kan användas, de hänger i maskinens hörn. Höjden på respektive skena kan justeras i 20 olika steg. Här kan alla stora muskelgrupper och vissa mindre tränas, t ex bröst, axlar, rygg, ben och armar.

 

Löpband

Tryck på startknappen (slät rund). Spak för att reglera hastighet finns på handtagets högra sida. Bandet startar på 0,8 km/tim och varje tryck ökar med 0,1, max 20 km. Spak för att reglera bandets lutning finns på vänstra handtaget. Varje tryck motsvarar 1% (max 18%).

 

Crosstrainer

Börja röra dig i några sekunder. Tryck på startknappen (slät rund knapp till höger). För att öka tempo, tryck på toppen av det högra handtaget närmast dig. Minska genom att trycka på toppen av det vänstra handtaget.

 

Roddmaskin

Maskinen startar direkt du börjar att ro.

 

Motionscykel (2 st bredvid varandra)

Börja röra dig i några sekunder. Tryck på startknappen (slät rund knapp till höger). För att öka motstånd, tryck på toppen av det högra handtaget närmast dig. Minska genom att trycka på toppen av det vänstra handtaget.

 

Ribbstolar

3 stycken sitter på väggen till höger, något till vänster om dess mitt.

 

Ställning med skivstänger

Ställningen har 9 skivstänger med fasta gummerade vikter. Från 10 till 30 kg.

 

Step-up bräda

Längs väggen mellan skivstängerna och hörnet står två step-up brädor. På dessa ligger två par handskar, ett par slaghandskar samt ett par för att ta emot slag.

 

Hantelställning

En stående hantelställning är placerad i hörnet längst till höger. Vikter finns från 1 kg (högst upp) till 9 kg (längst ner) i intervaller om 1 kg.

 

Kettlebells

Ligger på golvet bredvid den stående hantelställningen. 5 vikter på 4, 8, 10, 12 och 14 kg.

 

Hantelställ

Det längsgående hantelstället, som står vid höger vägg, har två hyllor med hantelpar från 10 kg upp till 35 kg. Mitt emot hantlarna, in mot rummet, står en träningsbänk.

 

Latsdrag kombinerad med rodd

En styrkemaskin med dubbelfunktion. Enkel att justera benkuddarna för koncentrerad träning av rygg och baksida axlar, både latsdrag (utsida rygg) och sittande rodd (skuldror och mittparti av ryggen). Vikten regleras med en spärr som nås via en öppning längst ner i mitten på plasthöljet. Vikter från 11-113 kg (7 kg/vikt).

 

Träningsbänkar för rygg och mage

Inåt i rummet, mitt emot styrkemaskinen med dubbelfunktion, står två träningsbänkar. En för rygg- och en för magövning.

 

Sittande bröstpress

Maskinen står direkt in till höger, har justerbar sits och är enkel att kliva i och ur. Pressa handtagen rakt fram för att träna bröstmuskler. Vikten regleras på höger sidan när du väl sitter ned. Vikter från 6,8-75 kg. Varje steg motsvarar 6,8kg.

 

Enskede 2017-06-26